Første trin i renoveringen var at installere spadeventiler for at sektionere anlægget og dermed give mulighed for, at hver sektion individuelt kan kobles fra for fx vedligehold eller andre forhold, der kræver, at anlægget tages ud af drift. Dermed kunne der til at starte med lukkes ned for en enkelt sektion for at opnå overblik over, hvor galt det egentlig stod til. Det viste sig her, at det ikke kun var ventilerne, der var slidte, men at hele anlægget trængte til udskiftning.
Spildevandet, der skal renses i sandfilteranlægget, bliver pumpet op i en rende og herfra fordelt ud i anlæggets 24 tanke. Det aktuelle flow af spildevand bestemmer, hvor mange tanke der er i brug, og butterflyventiler på anlægget styrer mængden af spildevand, der pumpes op i renden og ud i de enkelte tanke. Den maksimale kapacitet for anlægget er omkring 1500 l/s, og normaldrift er omkring 300 l/s. Udover enkelte justeringer som fx tykkere lag sand og højere kummer har det nye anlæg samme dimensionering som det tidligere.
Det nye anlæg er stort set vedligeholdelsesfrit, og selvom den biofilm, som varetager en del af rensningsprocessen i filtret, vil opbygges med tiden, og der derfor typisk vil gå en periode, inden man ser det optimale udbytte af et nyt sandfilteranlæg, har man allerede kort efter renoveringen opnået gode resultater for kvaliteten af det rensede vand.